De HPU-patiëntenvereniging

• Rapport inclusief tabellen en de vragenlijst (76 blz.) 886Kb in pdf (=het volledige rapport)
  • Rapport zonder de tabellen en vragenlijst (24 blz) 407Kb in pdf
  • Tabellen en vragenlijst (55 blz.) 542Kb in pdf

• Folder over rapport om neer te leggen in de wachtkamer, of aan uw huisarts te overhandigen, is aan te vragen bij het Secretariaat door opgave van uw naam en adres en de hoeveelheid folders (bijv. 2, 5, 10, 25, 50)

• Een papieren versie van het volledige rapport is aan te vragen tegen drukkosten Š 15 Euro bij het Secretariaat door opgave van uw naam en adres en overmaking van 15 Euro naar Postbank nr. 43 533 54 t.n.v. HPU-PatiŽntenvereniging. Ė Gouda
  • De HPU-patiëntenvereniging presenteert het rapport van een uitgebreid onderzoek onder haar leden en de leden van MEDIVERA naar de ervaringen met HPU en het voedingssupplement Depyrrol in het bijzonder.

Depyrrol bestaat uit:

310 leden hebben deelgenomen aan dit onderzoek.
    (HPU-patiëntenvereniging en MEDIVERA
    telden in juni 2007 totaal 689 leden)

Doelstelling van dit onderzoek:
    uitgebreider wetenschappelijk onderzoek te stimuleren naar de werking van deze voedingssupplementen.
    Deze voedingssupplementen blijken veel effect te hebben, specifiek op een grote groep patiënten met 'vage klachten', die vaak nog naar huis gestuurd worden met de diagnose:
    "het zit tussen de oren".
    Onze leden ervaren echter dat er wel degelijk een fysieke basis is voor hun klachten en dat deze met fysieke middelen ook daadwerkelijk verbeteren.

Dit onderzoek pretendeert geen medisch onderzoek te zijn, maar hoopt met haar resultaten opvallend genoeg te zijn om aan te zetten tot nader medisch onderzoek.

Dit onderzoek is gefinancierd door de leden van de HPU-patiŽntenvereniging.